• BAE: BAE Marka Ofisi kapsamında bu sorunun ortaya çıktığı çok az durum vardır ve ticari marka dosya bilgilerinin eksik olması durumunda, tescil sertifikasının veya en son yenileme veya kayıt sertifikasının bir kopyası sağlanarak TM sisteminin güncellenmesi gerekir. İstenen nüsha mevcut değilse, sicil dairesi talep üzerine resmi onaylı bir nüsha vermelidir. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.

  • Gana: Gana hükümetinin 22 Kasım 2019 tarihinde sınai mülkiyet hizmetlerine ilişkin ödeme yapısını gözden geçirdiğini ve resmi ücretleri artırma kararının 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştır. Artış, küresel pandemi Covıd-19’un ortaya çıkması nedeniyle beklemeye alındıktan sonra, daha önce bekleyen tüm başvurular için geriye dönük etkisi olan yeni Marka ve patent başvuruları ile ilgili olarak şimdi yürürlüğe girmektedir. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.

  • Irak: Irak Ticari Markalar Ofisi’nin yakın zamanda, Arapça dilinin korunması hakkında 1977 tarihli 64 sayılı Kanunun 5. maddesi uyarınca, markanın Arapça harf çevirisinin (transliterasyonunun) herhangi bir yabancı ticari marka logosuna dahil edilmesini şart koştuğuna dikkat edilmelidir. Arap dilinin korunması için 1977 tarihli 64. Bu itibarla, Arapça transliterasyonun yabancı markanın üzerinde yer alması, Arapça transliterasyonun ön zorunlu arama taleplerinde ve yeni marka başvurularında yukarıdakilere resmi olarak uyum sağlamak için kesin tescil belgesinde yer alacağına dikkat edilmesi önemle rica olunur. maddeye göre, marka sahibi, kullanım gerekliliği bakımından markanın korunmasına herhangi bir olumsuz etkide bulunmaksızın istediği şekliyle markayı kullanabilir. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.

  • Kuveyt: Mevcut uygulamaya göre ve çevrimiçi portalda işaretin bulunmaması durumunda, çevrimiçi kayıtlara dahil edilebilmesi için orijinal tescil sertifikasının veya en son yenileme veya kayıt sertifikasının Kuveyt ticari markalar Ofisine sunulması zorunludur. Söz konusu orijinal sertifikanın sunulmaması durumunda, mevcut tek seçenek, markanın yeni bir başvuru olarak yeniden doldurulması olacaktır. Bununla birlikte, markanın çevrimiçi portalda yer alması ancak ayrıntılarının veya geçerliliğinin güncellenmemiş olması durumunda, ayrıntıları doğrulamak için tescil/yenileme sertifikasının taranmış bir kopyası ile birlikte eksik bilgilerin doğruluğuna dair basit bir taahhütname sunulması mümkündür. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.

  • Mauritius: Mauritius, Patent İşbirliği Anlaşmasına (PCT) katılım belgesinin 15 Aralık 2022’de WIPO’ya tevdi edilmesiyle PCT’nin 157. Sözleşmeci Devleti oldu. PCT, Mauritius’ta 15 Mart 2023’ten itibaren yürürlüğe girecektir. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.

  • Suudi Arabistan: Eski manuel sistem kapsamında tescil edilen tüm ticari markalar, Suudi Ticari Markalar Ofisine tescil sertifikasının veya en son yenileme veya kayıt sertifikasının bir kopyasını sağlayan resmi bir talep göndererek çevrimiçi kayıtlara dahil edilmelidir. İstenen nüshanın mevcut olmaması halinde, sicil dairesi tarafından resmi olarak tasdikli bir nüsha düzenlenmelidir. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.