• İngiltere: İngiltere‘nin (Birleşik Krallık) Avrupa Birliği’nden (BREXIT) çıkışına ilişkin Geçiş Dönemi 31 Aralık 2020’de sona erdi. 1 Ocak 2021’den itibaren, doğrudan Avrupa Birliği nezdinde yapılan veya WIPO nezdinde hedef ülke olarak seçilen tüm AB Markası/Tasarımı veya Uluslararası Marka/Tasarım Tescillerinin Birleşik Krallık nezdinde koruması sona ermiştir.

    Bununla birlikte, Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisinin (UKIPO) daha önce belirtilen hakların devamı yönünde Birleşik Krallık nezdinde birebir aynı markaları/tasarımları oluşturduğunu, böylece Birleşik Krallık’taki korumalarının bu konuda ek prosedürlere veya ek ödemelere gerek olmadan devam edeceğini bildiririz.

    Ama oluşturulan markaların/tasarımların başvuru tarihleri AB tescilleri ile aynı olduğundan, yenileme tarihi geldiğinde, AB ve Birleşik Krallık’ta marka/tasarım haklarını korumak için yenileme başvurularının ve ücretlerinin her iki bölgede de ayrı ayrı dosyalanması gerekmektedir.

    Veritabanımızda kayıtlı müvekkillerimize ait tüm bu kapsama giren marka/tasarımların yenileme tarihlerinde hatırlatması yapılacaktır.

    Ayrıca bu konuda detaylı bilgi almak ve yeni başvuru veya yenileme işleminde bulunmak isteyen hak sahiplerinin bilgi@anadolupatent.com.tr adresinden bize ulaşmaları önemle duyurulur.